Er hele familien vild med gymnastik og er I måske flyttet I hus for første gang? Så læs med, for i denne guide ser vi på hvilke muligheder du har som husejer for at dyrke gymnastik derhjemme, uden at gå på kompromis med sikkerhed.

Børnene vil elske disse redskaber og bruge masser af tid udenfor. Det er dog ikke kun børn der kan have glæde af disse forslag, for køber du kvalitet kan de voksne også være med. Her ser vi på nogle af de mest populære gymnastikredskaber til hjemmet.

Aflang trampolin

Den aflange nedgravede trampoliner er til jer der har en springgymnast i familien eller en der gerne vil være det.

Efterhånden har hele familien Danmark fået en trampolin, men vidste du at man nu kan få aflange trampoliner i olympisk stil derhjemme?

Med en rektangulær trampolin kan I få de høje, ensartede hop derhjemme, som man bare ikke kan få på en billig rund trampolin. De største aflange trampoliner til hjemmebrug er helt op til 5 x 3 meter, så der er altså tale om en rigtig trampolin her, men gravet ned, fylder den heldigvis ikke så meget i haven.

Med de høje hop kommer selvfølgelig også risiko, så sørg for at overveje om jeres barn er moden nok til det.

Airtrack

Tumbling er super populært i gymnastik i de her år og med en airtrack kan børnene lære denne akrobatiske gymnastikform derhjemme.

En airtrack er en oppustelig gymnastikmåtte, der giver et ekstra bounce, hvad man udnytter i flere gymnastikdiscipliner. Det behøver dog ikke gå så vildt for sig, en airtrack er super til børn i alle aldre og niveauer, til at lave kolbøtter, frøspring og en masse andet. Det er et fantastisk redskab til at lære børn motorik og balance og noget som alle med interesse for gymnastik må have derhjemme.

Ringe

Har du træ i haven er det oplagt at hænge et par ringe op. Det er et godt alternativ til en gynge, som du måske har et andet sted.

Et par ringe er nemt at sætte op og hvis bare træet og grenene har en vis størrelse kan de sagtens tåle børnenes vægt.

Alternativt kan du selv bygge et stativ.