Gymnastikforeninger

Gymnastik er en traditionsrig idræt, som har eksisteret i mange hundrede år. Herhjemme i Danmark har den fået godt greb i de små og mellemstore, lokale idrætsforeninger rundt om i landet gennem de sidste 100 års tid.

Der findes derfor mange forskellige gymnastikforeninger i såvel Jylland som på Fyn, Sjælland og øerne i dag, og her på siden kan du læse om de mest populære og ældste foreninger.

På listen kan du også læse kort om to af Danmarks mest eftertragtede gymnastikefterskoler; Sorø Gymnastikefterskole og Gymnastikefterskolen Stevns, som hver især fortjente en plads på listen pga. deres arbejde med gymnastikken lokalt og nationalt.

Under hver forening kan du læse lidt om udvalget af hold, hvorvidt der tilbydes konkurrencehold eller ej samt finde de vigtigste kontaktinformationer til den pågældende gymnastikforening.

Sorø Gymnastikefterskole

Sorø Gymnastikefterskole er ikke en gymnastikforening i samme forstand som de øvrige på listen. Den er alligevel kommet med i vores oversigt, da den er en af de mest populære og eftertragtede efterskoler for unge gymnaster, som ønsker at styrke deres sociale relationer og tekniske evner i gymnastikken.

Skolen tilbyder 9. og 10. klassetrin med almindelige skolefag samt gymnastik og andre idrætsaktiviteter ved siden af. Som elev på skolen får du adgang til såvel springgymnastik og rytmegymnastik som parkour, fodbold og meget andet. Hvert år deltager skolens elever i opvisninger og konkurrencer rundt om i landet.

Sorø Gymnastikefterskole blev stiftet i 1888.

Kontakt:

LG Gymnastik

LG Gymnastik står for Lyngby og Gentofte Gymnastik og er en gymnastikforening med et stort udvalg af idrætter for børn og voksne. De tilbyder bl.a. akrobatik, dans, motion, parkour, rytmisk gymnastik, springgymnastik og rope skipping.

Derudover har de et særligt hold, der går under navnet Gymstars. Gymstars er LG Gymnatiks hold for udtaget gymnaster, som er dygtige nok til at komme på et af foreningens forskellige repræsentationshold: Talent-, Aspirant-, REP- og AfterREP-hold.

LG Gymnastik blev stiftet i 1965.

Kontakt:

 • Adresse: Kildeskovshallen, Adolphsvej 25, 2820 Gentofte
 • Adresse: Engelsborgshallen, Engelsborgsvej 93, 2800 Lyngby
 • Adresse: Hummeltoftehallen, Grønnevej 218, 2830 Virum
 • Adresse: Gersonshallen, Gersonsvej 39 – 45, 2900 Hellerup
 • Adresse: Kildegårds Privatskole, Kildegårdsvej 87, 2900 Hellerup
 • Adresse: Lyngby Stadion, Lundtoftevej 53, 2800 Lyngby
 • Adresse: Gentofte Stadion, Ved stadion 14 A, 2820 Gentofte
 • Adresse: Fuglensanggårdskolen, Askevænget 10, 2830 Virum
 • Tlf.: 61 71 58 74
 • Hjemmeside: https://www.lg-gymnastik.dk/

HG Gymnastik

HG Gymnastik kan referere til forskellige gymnastikforeninger, og derfor har vi taget de tre mest nærtliggende med i dette afsnit. Du kan derfor finde kontaktoplysninger til både Haderslev Gymnastikforening, Herlufsholm Gymnastik Forening og Høng Gymnastikforening.

Alle tre foreninger tilbyder en række forskellige gymnastikhold til både børn og voksne, og du finder både opvisningshold og konkurrencehold i forskellige stilarter. Du har også mulighed for at tilmelde dig hold inden for andre idrætter end gymnastik, herunder fodbold, fitness mv.

Kontakt – Herlufsholm Gymnastik Forening:

Kontakt – Høng Gymnastikforening:

Kontakt – Haderslev Gymnastikforening:

Greve Gymnastik og Trampolin

Greve Gymnastik og Trampolin er en samlet forening, der inkluderer både rytme- og springgymnastik samt en række øvrige discipliner. Greve er i mange år været kendt for at levere nogle af de bedste præstationer inden for bl.a. rytmisk gymnastik og Grand Prix gymnastik herhjemme i Danmark og i udlandet.

Foreningen har hele otte konkurrencegenrer på programmet for de ambitiøse gymnaster – derudover tilbyder de en lang række discipliner og genrer inden for breddegymnastikken for de interesserede. Hvis du er interesseret i redskabsgymnastik, idrætsgymnastik eller acro gymnastik, så kan Greve Gymnastik og Trampolin også tilbyde disse kategorier inden for gymnastikken.

Kontakt:

Gymnastikefterskolen Stevns

Vi tager endnu en afstikker for foreningerne, da Gymnastikefterskolen Stevns også har sneget sig ind på listen. Ligesom Sorø Gymnastikefterskole er Gymnastikefterskolen Stevns også blandt en af de mest populære af sin slags i Danmark.

Skolen har undervisning i almindelige 9.- og 10.-klasses fag, og herudover indgår der både rytmisk gymnastik og springgymnastik i hverdagen for eleverne. Foruden spring og rytme, så kan Stevns kreative lærere også byde på undervisning eller workshops i en række andre genrer, herunder dans, tricking og parkour.

Gymnastikefterskolen Stevns blev stiftet i 1894.

Kontakt:

Gymnastikforeningen Køge Bugt

Gymnastikforeningen Køge Bugt – eller GF Køge Bugt, som foreningen også kaldes – er en traditionel gymnastikforeninger beliggende lige syd for Køge på Sjælland. GF Køge Bugt tilbyder både børnegymnastik og gymnastik for seniorer på såvel konkurrenceniveau som breddegymnastik med opvisninger i løbet af året.

Inden for konkurrencegenrerne finder du TeamGym og Grand Prix gymnastik, mens du har mulighed for at nøjes med opvisningsgymnastik på rytme- eller et spring og rytmehold. Derudover tilbyder foreningen anderledes hold i form af GymFit, diverse hold inden for motions- og breddegymnastik samt sommerhold.

GF Køge Bugt blev stiftet i 1970.

Kontakt:

Gymnastikforeningen Gefion

Gymnastikforeningen Gefion er en af de Danmarks absolut bedste foreninger, når det gælder idrætsgymnastik. De lægger stor vægt på at dyrke elitegymnastikken blandt deres store talentmasse, men alle gymnastikinteresserede er velkommen i foreningen.

Foruden idrætsgymnastik på højt niveau tilbyder Gefion også hold i en række andre genrer, hvor talentet ligeledes dyrkes og udvikles – du finder bl.a. springgymnastik, freestyle, parkour og GymLeg på programmet.

Gymnastikforeningen Gefion blev stiftet i 1968.

Kontakt:

 • Adresse: Grøndal MultiCenter, Hvidkildevej 64 Hal E+F+G 2400, KBH NV
 • Adresse: Bellahøj Skole, Svenskelejren 18, 2700 Brønshøj
 • Adresse: Korsager Skole, Gislingevej 14 Lokale 73 – Gymnastiksal, 2700 Brønshøj
 • Tlf.: 23 24 49 79
 • Hjemmeside: http://gymgefion.dk/

GIF-Gymnastik Gladsaxe

GIF-Gymnastik Gladsaxe er Gladsaxes lokale gymnastikforening, hvor der er plads til både breddegymnaster og gymnaster med ambitioner om opvisnings- eller konkurrencegymnastik. Foreningen tilbyder en lang række hold inden for bl.a. TeamGym, børnegymnastik, motionsgymnastik og endda cheerleading.

Foruden gymnastikholdene afvikler GIF-Gymnastik Gladsaxe også forskellige aktiviteter og workshops, herunder familieaktivitetsdage, legestue, sommerlejre mv.

GIF-Gymnastik Gladsaxe blev stiftet i 1916.

Kontakt:

OBS: GIF Gymnastik dækker også over Grenås gymnastikforening, som går under navnet GIF Gymnastik, og som du kan læse mere om på deres hjemmeside her: https://gif-gymnastik.dk/

AGF Gymnastik

AGF Gymnastik er en af de mest populære gymnastikforeninger i Aarhus og omegn, som har mange medlemmer fordelt ud på både mini-, junior- og seniorhold inden for forskellige gymnastikgenrer og discipliner.

AGF gymnastik tilbyder hold på forskellige niveauer, så både begyndere og øvede har mulighed for at få noget ud af træningen, konkurrencerne og opvisningerne. Foruden gymnastik tilbyder AGF Gymnastik også hold i bl.a. yoga og dans.

AGF Gymnastik blev stiftet i 1880.

Kontakt:

Ganløse Gymnastik

Ganløse Gymnastik er en lokalforening tæt på Stenløse, som tilbyder en række forskellige gymnastikhold til både børn og voksne. Blandt holdene finder du de traditionelle genrer såsom springgymnastik og rytmisk gymnastik. Foreninger tilbyder dog også andre hold i form af bl.a. zumba, parkour, dans og styrketræning.

Som noget særligt tilbyder Ganløse Gymnastik som forening også deres såkaldte SMART Training, som er hjernetræning uden fysisk udmattelse. Træningen byder på øvelser, som skærper sanserne og får gang i hjernen og lattermusklerne.

Kontakt:

AIF Gymnastik

AIF Gymnastik er den lokale gymnastikforening i Albertslund, som hører under Albertslund Idrætsforening. Det er ikke landets største forening, men de har alligevel en god mængde hold at gå på for både børn og seniorgymnaster.

AIF Gymnastik tilbyder hold inden for spring, TeamGym, rytmisk gymnastik og breddegymnastik for både herrer og damer. Foreningen har desuden hold med fitness på programmet, hvis du er interesseret i mere konditionsforbedrende programmer – evt. ved siden af gymnastikken.

AIF Gymnastik blev stiftet i 1920.

Kontakt:

KIF Gymnastik

KIF Gymnastik kan referere til to forskellige gymnastikforeninger; hhv. Karlslunde IF Gymnastik og KIF Middelfart Gymnastik. I dette afsnit finder du adresse og kontaktoplysninger for begge foreninger.

Begge foreninger tilbyder gymnastikhold for børn og voksne og til såvel øvede som begyndere. Du har ligeledes mulighed for at deltage på hold med motions- og breddegymnastik for at holde kroppen i gang i begge foreninger.

KIF Middelfart Gymnastik har et ekstra stort udvalg af hold og tilbud foruden de gængse gymnastikformer – her finder du også diverse dansestile, pilates, TRX mv.

Kontakt – KIF Middelfart Gymnastik:

Kontakt – Karlslunde IF Gymnastik:

Jyderup Gymnastik

Jyderup Gymnastik er endnu en lokalforening, som er forankret i de grundlæggende discipliner såsom springgymnastik og rytmegymnastik. Det er en forening, som har fokus på foreningslivet og sammenholdet, hvor alle er med til at give en hånd med til at få foreningen til at løbe rundt og fungere optimalt.

Jyderup Gymnastik har hold for gymnaster i alle aldersgrupper, og for juniorgymnaster er der hold med stærk fokus på spring, hvor der er gode muligheder for opvisninger og konkurrencer i løbet af året. Foruden de klassiske gymnastikgenrer, så tilbyder foreningen også hold med SMART Training, yoga, mindfulness og diverse fitnesshold.

Kontakt:

Nivå Gymnastikforening

Nivå Gymnastikforening, også kaldet NG, er en forening med plads til både breddegymnastik og konkurrencegymnastik inden for de gængse gymnastikgenrer, herunder springgymnastik og rytmegymnastik.

Nivå Gymnastikforening har også hold i bl.a. TeamGym og idrætsgymnastik, mens der desuden er hold for både børn og voksne, fitness og såkaldt legestue for de mindste og forældrene. Det er en ambitiøs forening, der fokuserer på talentudvikling og en åben kultur på samme tid.

Kontakt:

Værløse Gymnastik

Værløse Gymnastik er en lokalforening med et bredt spektrum af hold og aktiviteter for gymnaster i alle aldre. De har både opvisningshold og konkurrencehold inden for såvel spring som rytmisk gymnastik. Derudover finder du diverse børne- og seniorhold, og foreningen tilbyder en række andre aktiviteter, herunder rope skipping, funktionel træning og dansehold.

De yngste hold starter allerede fra 2 års-alderen, hvor barn og forældre er med til bevægelse og gymnastik, mens seniorkategorien både rummer hold for ældre, der ønsker at dyrke motionsgymnastik og holde fysikken ved lige, samt konkurrencehold med både drenge-, pige- og mixhold inden for spring og rytme.

Værløse Gymnastik blev stiftet i 1924.

Kontakt:

KLG Gymnastik

KLG Gymnastik står for Kollund Lind Gymnastikforening, og det er en mindre lokal idrætsforening med fokus på breddegymnastik. Der er også hold for ambitiøse gymnaster i junior- og senioralderen, men foreningen tilbyder derudover hold for børn helt ned til 2 måneder og opefter.

Mange af holdene hos KLG Gymnastik træner i ALPI Hallerne i Lind Hallen i Herning – her er der gode faciliteter til både rytme- og springgymnastik.

Kontakt:

Herlev Gymnastik

Herlev Gymnastik er en lokal gymnastikforening forankret i Herlev med træning på forskellige lokaliteter i byens idrætshaller og sale. Foreningen har forskellige hold både børn, unge og voksne, men de har særligt fokus på deres konkurrencehold i TeamGym.

Herlev Gymnastik har både TeamGym-hold for piger, drenge og mixhold og for såvel minigymnaster som juniorer. Deres hold deltager i såvel Sjællandsmesterskabet og Danmarksmesterskabet løbende, så der er rigeligt plads til unge gymnaster med ambitioner.

Kontakt:

TIK Gymnastik

TIK Gymnastik er en selvstændig gymnastikforening, som hører under TIK – Taastrup Idrætsklub -, der har 16 afdelinger i alt. TIK Gymnastik tilbyder et bredt udvalg af gymnastik- og motionshold.

Du finder dermed både de gængse opvisnings- og konkurrencehold inden for spring-, rytme- og idrætsgymnastik samt anderledes hold såsom motion for gravide, vandgymnastik og bedsteforældrehold.

TIK Gymnastik blev stiftet i 1906.

Kontakt:

 • Adresse: Taastrup Idrætscenter, 2630 Taastrup
 • Adresse: Parkskolen, Parkvej 76, 2630 Taastrup
 • Adresse: Torstorpskolen, Torstorpvej 1, 2630 Taastrup
 • Adresse: Springcenter NærHeden, Sejlbjerg Allé, 2640 Hedehusene
 • Tlf.: 24 24 01 49
 • Hjemmeside: http://tik-gymnastik.dk/

Lillerød Gymnastik

Lillerød Gymnastik er en lokal gymnastikforening i Lillerød i Nordsjælland, som – trods sin størrelse – har et stort udvalg af forskellige gymnastikhold. Der er både hold for helt små børn og for seniorer, som stadig ønsker at holde gang i fysikken.

Midt imellem de to aldersmæssige yderpoler har Lillerød Gymnastik også en række konkurrencehold inden for både springgymnastik og rytmisk gymnastik. Hvis du ikke ønsker at deltage på konkurrenceniveau, så tilbyder foreningen også hold inden for motions- og breddegymnastik.

Kontakt:

Fjordager Gymnastik

Fjordager Gymnastik er en selvstændig forening under FIF – Fjordager Idrætsforening. Fjordager Gymnastik har ca. 30-40 hold inden for både breddegymnastik og opvisningsgymnastik med rytme og spring. Foreningen er bygget på et stærkt socialt fællesskab og frivillige kræfter, som både rækker ind i bestyrelse og ned i instruktørrækkerne.

Fjordager Gymnastik har mange forskellige former for hold foruden de gængse spring- og rytmehold; du finder således også yogahold, børnehold, dans mv.

Kontakt:

Ulkebøl Gymnastik

Ulkebøl Gymnastik er en mindre lokalforening tæt på Sønderborg i Sønderjylland. Foreningen tilbyder en række hold inden for bredde- og motionshold for både børn, unge og voksne helt op i senioralderen.

Ulkebøl Gymnastik har fine træningsfaciliteter til både motionsgymnastik, rytmisk gymnastik og springgymnastik. Foreningen har dog ikke stor fokus på konkurrencegymnastik – de tilbyder dog et par opvisningshold, og ellers koncentrere de sig mest om breddegymnastikken i traditionel forstand.

Kontakt:

VIK Gymnastik

VIK Gymnastik står for Vejlby-Risskov Gymnastik og har beliggenhed i Risskov ved Aarhus. VIK Gymnastik er en moderne gymnastikforening med god spredning blandt bredde-, motions-, opvisnings- og konkurrencegymnastik.

Foreningen har gode træningsfaciliteter i deres springcenter, hvor de også træner deres konkurrencehold inden for bl.a. idrætsgymnastik, tumbling, TeamGym, og sportsakrobatik. Foruden konkurrenceholdene finder du også Rejseholdet, som er VIK Gymnastiks eget bud på DGI’s Verdensholdet – blot i mindre format.

Kontakt:

Ringsted IF Gymnastik

Ringsted IF Gymnastik hører under Ringsted Idrætsforening, og det er en lokalforankret forening med plads til både breddegymnastik og mere ambitiøse konkurrencegymnaster i alle aldre. Der er muligt for at gå på hold som TeamGym, Spring, Grand Prix og Performance.

Foruden ovenstående hold tilbyder Ringsted IF Gymnastik også de gængse motionshold med breddeidræt for såvel helt små børn og forældre som ældre seniorer, der ønsker at holde fysikken vedlige. Nogle af holdene foregår på forskellige lokaliteter, mens træningen for størstedelen af holdene finder sted i Ringsted Sports Center, som har de oplagte faciliteter til både spring og rytme.

Kontakt:

Havdrup Gymnastik- og Idrætsforening

Havdrup Gymnastik- og Idrætsforening – også forkortet HGI – er en mindre lokalforening i Havdrup mellem Roskilde og Køge på Sjælland. HGI skiller sig lidt ud fra en del af de øvrige gymnastikforeninger på listen, da de ikke har så stort fokus på konkurrencegymnastik for særligt ynglinge og seniorgymnaster.

Derimod har de en masse forskellige hold til alle aldersgrupper og med et utal af afgreninger inden for gymnastikken og andet bevægelse generelt. Foruden spring- og rytmehold tilbyder de derfor også hold såsom babygymnastik, parkour, TRX, zumba, løb, yoga mv.

Kontakt:

Højbjerg Gymnastikforening

Højbjerg Gymnastikforening er en selvstændig mindre lokalforening i det østjyske syd for Aarhus. Foreningen har ikke mange konkurrencehold, men de spænder bredt blandt øvrige former for gymnastik- og fitnesshold og giver dermed god plads til motions- og breddegymnastikken.

Højbjerg Gymnastikforening tilbyder hold for helt små børn, ældre børn, teenagere, voksne og seniorer. I deres udvalg finder du bl.a. spring og rytme, trampolinfitness, dansehold, familiehold mv.

Kontakt:

Ry Gymnastikforening

Ry Gymnastikforening er en mindre lokalforening båret af frivillige kræfter, som samtidig er en af de yngste foreninger her på listen. Foreningen holder til i Ry Hallerne, centralt placeret i Ry mellem Aarhus, Silkeborg og Horsens.

Ry Gymnastikforening er en relativt lille forening og har derfor ikke lige så stort et udvalg af hold som de øvrige foreninger her på siden – de tilbyder de gængse hold for både børn, teenagere og voksne inden for både trampolin og TeamGym, hvor både spring og rytme indgår.

Kontakt: