Vi kan alle komme ud for perioder i vores liv, hvor vi kommer til at være mere hjemme end vi egentlig bryder os om. Det kan være at du har en masse arbejde du skal have klaret hjemmefra. Eller måske er det ene barn syg og du er nødt til at tage dig af det?

Uanset hvad er det altid rart med lidt flere fif om, hvordan man holder sig i gang og i god form, når man går og kukkelurer i længere tid derhjemme – og dem får du nogle af lige her!

Lav styrketræning hjemme

Man behøver ikke nødvendigvis en masse forskellige slags vægte og maskiner for at lave en god omgang styrketræning.

Brug din egen krop eller eventuelt nogle tunge vanddunke (eller andre tunge ikke-skrøbelige ting) til stadigvæk at træne mullerne lidt – ellers ender du jo med at de forsvinder helt væk inden du kommer ned i fitnesscentret igen.

Få en rutine

Det bedste du kan gøre for dig selv hvis du gerne vil tage din hjemmetræning alvorligt er, at du begynder og få dig en rigtig god rutine.

En god rutine er vigtig både for at komme op i god tid og gå i seng igen på et fornuftigt tidspunkt. Men også når det gælder din træning er det rigtigt vigtigt med en knaldgod rutine.

Med en god træningsrutine sparer du nemlig en masse tid og kan gennemføre din rutine knaldhurtigt hver dag. Og så bliver det også samtidig meget nemmere at måle, hvor meget man egentlig rykker sig fra dag til dag.

Køb et fitnessinstrument

Hvis du kan se frem til et længere ophold i hjemmet – eller hvis du bare har svært ved at få dig selv slæbt hen til et fitnesscenter hver dag – så kan det være en rigtig go ide at anskaffe sig et fitnessinstrument i hjemmet.

Det behøver ikke nødvendigvis at være et kedelige løbebånd du får fat i. En motionscykel eller romaskine kan være mindst lige så god til at få pulsen op.

Med et fitnessinstrument kan det måske også blive en del sjovere for dig at motionere, fordi det i langt højere grad bliver nemmere for dig selv. Du kan nemlig meget nemmere få en rigtig god træning ud af en god romaskine – hvilket er noget man ofte kan føle at man mangler hvis man blot bruger sin egen kropsvægt.

Med et fitnessinstrument i hjemmet får desuden også mulighed for at veksle imellem en god styrketræning ved hjælp af hjemmelavede vægte og konditionstræning med fitnessinstrumentet.