Gymnastik findes i mange forskellige former. Der findes både motionsgymnastik, opvisningsgymnastik og konkurrencegymnastik. Uanset hvilken gren inden for gymnastikken du dyrker, er der flere ting, du kan gøre for at blive en bedre gymnast. Hvis du ønsker at dyrke Teamgym på højt niveau, kræver det utroligt meget træning og hårdt arbejde for at blive én af de bedste.

Hold dig i form

For at blive en god gymnast er det vigtigt at være i god form. Selvom du sikkert allerede er i god form efter de ugentlige træninger, er det vigtigt at komme i endnu bedre form for at blive en bedre gymnast. Lange serie og komplicerede spring kræver god kondition og god form. Du kan f.eks. løbe i din fritid for at sikre, at du altid er i god nok form til at kunne yde dit bedste hele serien igennem. Anskaf dig f.eks. et løbebånd til at have derhjemme, så du nemt og hurtigt kan vedligeholde din form. Derudover er det også vigtigt at holde sig i god form over ferie og andre pauser fra gymnastikken, da det ellers kan være svært at komme i gang efter ferien.

Træn, træn, træn

Øvelse gør mester. Og hvis man godt kunne tænke sig at blive rigtigt god, skal man derfor træne en hel masse. Du kan f.eks. komme lidt tidligere til træning for at øve serien igennem eller for at øve nogle af de momenter, som serien indeholder. Skal dig og dit Teamgym-hold f.eks. have høj katete med i serien er den eneste måde at lære det på, ved at øve sig.
Men Teamgym er en holdsport, og holdet er derfor ikke stærkere end det svageste led. Hvis træneren har et ønske om at få et nyt fedt moment med i serien, bliver alle på holdet derfor nødt til at lære dette. Tag holdkammeraterne med under armen og træn sammen. Med et godt sammenhold får man et bedre hold, og dermed får man også større chance for at klare sig godt til forårets konkurrencer.

Styrketræning og smidighed

Selvom det kunne være fedt at øve en masse spring inden træning, er det ikke altid muligt, da der skal være modtagere, hvis det nu skulle gå galt. Ofte er det muligt at øve sig lidt i stortrampolinerne, men ellers må man fokusere på de ting, man kan forbedre uden egentligt at springe. Gymnastik kræver både stor styrke og smidighed, og derfor er dette vigtigt for at blive en bedre gymnast. Når man springer på banen og lander på tykmåtten, kan kroppen hurtigt blive belastet, hvis man ikke er stærk nok. Gymnastik bygger på eksplosivet, fart og styrke, men samtidigt skal gymnaster også være yndefulde. I Teamgym-serien skal man derfor lave de hårde og krævende momenter på en yndefuld og flot måde, så ingen kan se, hvor svært det i virkeligheden er.