Der er ingen grund til at stresse igennem hverdagene for at få tid til både din egen træning og motion af din hund. Du kan med fordel kombinere fysisk aktivitet og tage din firbenede ven med i naturen, hvor du kan lave øvelser og samtidig stimulere din hund.

Gymnastik har mange fordele både teknik, fysisk og praktisk. Når først du er blevet let øvet, kan du begynde at avancere ved at lave dine øvelser i forskellige omgivelser.

Med hunde legetøj kan du aktivere og træne din hund i naturen eller derhjemme, mens du er laver dit gymnastikprogram.

De fysiske og mentale fordele ved at kombinere fysisk aktivitet

Mange af os har hektiske hverdage, der er fyldt op af aftaler, deadlines, praktiske gøremål, sociale arrangementer og træning. Med en opfyldt kalender kan det være svært at få god tid til at gå ture med hunden eller begynde på hundetræning.

Vælger du at lægge din egen træning sammen med hundens, får du både mere tid i hverdagene, samtidig med at du og din hund begge får trænet og styrket muskulaturen.

I sommerperioden, når vejret tillader det, er det ideelt at bruge den skønne, danske natur til fysisk aktivitet. Dette gælder for både tobenede og firbenede medlemmer af husstanden.

Med få redskaber til dig selv og din hund kan I få den dejligste tid sammen, hvor I får rørt jer og får masser af frisk luft.

Grønne omgivelser vil have en særskilt, positiv indflydelse på dig. Når du opholder dig i naturen, vil der frigives mere dopamin i hjernen. Dopamin er også kendt som ”glædeshormonet”. Du kan derfor opnå ekstra, mentalt overskud ved at tage din hund med til gymnastiktræningen.

Hvilket udstyr til gymnastik og hundetræning har jeg brug for?

Med en yogamåtte kan du få et stabilt underlag til at lave dine gymnastikøvelser på. Sørg for at vælge yogamåtte med den rette tykkelse. Til stranden er det tilstrækkeligt med en tynd måtte, da sandet i sig selv tilbyder et blødt underlag. Laver du gymnastik i skoven, kan det være mest komfortabelt med en tykkere yogamåtte.

Til hunden er der brug for aktivitetslegetøj, som kan vælges i masser af forskellige varianter.

Ønsker du at lave gymnastiske øvelser på en strand, skal du vælge legetøj til hunde med flydende egenskaber. Her vil legetøjet automatisk fylde oven på vandet, så det er let både for din hund og for dig selv at få øje på det.

Stranden giver dig den fordel, at du får et blødt underlag. Skulle du miste balancen under en øvelse, vil du lande sikkert og blødt i det lune sand, der er opvarmet af solens stråler.

Du skal altid vælge legetøj til hunden fra en professionel webshop, der specialiserer sig i udstyr til hunde. Her får du flest valgmuligheder, og du får sikkert og sundhedsvenligt legetøj, der er skånsomt mod hundens tænder.

Vælg forskellige udgaver af aktivitetslegetøj til hunden

Når du vil have de mest frie og fleksible træningsvilkår, er det en fordel at købe forskelligt hundelegetøj. Legetøj med reb er en sikker vinder og en favorit. Med det kan du kaste legetøjet afsted, og du kan herefter udføre dine gymnastikøvelser. Efter lidt tid vil din hund vende tilbage til dig, hvor du kan kaste rebet afsted igen.

Du kan genkende det bedste legetøj på materialer og brands. KONG, BOB, HUNTER og Busy Buddy er de første producenter af legetøj til hunde. De fremstiller deres produkter til forskellige hunde afhængig af størrelser. Sørg for altid at vælge legetøj der matcher størrelsen på din hund. På den måde sikrer du dig, at dit kæledyr får den bedste træning sammen med dig.